Kanyoning (canyoning) jelentése akár a nevéből adódóan is magyarázható: kanyontúrázás.

Hosszú - hosszú évek alatt a természeti hatások a különböző kőzetekbe hasadékokat, összefűggő rendszereket vájtak, amiknek rendszerint az alján kis patak folydogál, ennek a pataknak a medrében vezető túrát hívják kanyoningnak. A túra során többféle izgalmas akadály is állhatja utunkat, pl: vízesések, barlangok, medencék, meredélyek, amik leküzdése izgalmas és felejthetetlen élményt nyújt. Képzeljük el úgy, mintha egy "nem emberi kéz" építette aquaparkban találnánk magunkat, azzal a különbséggel, hogy a természet képzelőereje határtalan!

Igen összetett sportról beszélünk, a komolyabb kanyonok bejárásához több outdoor sportban is jártasnak kell lenni, pl: túrázás, sziklamászás, kötéltechnikák, tájákozódás, úszás, sziklaugrás, ereszkedés kötéltechnikával..     Szerencsénkre egy szervezett kanyoning túrán a túravezetők mind a fent említett képességekkel / tudással rendelkeznek, így egy normál kanyoning útvonal bejárásához a vendégeink részéről semmilyen előképzettség, se felszerelés nem szükséges.

Canyoning VIDEÓ, katt ide!

 

Természetesen az általunk ajánlott kanyoning túrák különböző nehézségűek, sőt, adott kanyonon belül is vannak fokozatok. Gyakorlatilag minden nehézségben tudunk programot ajánlani, így bárki megtalálhatja a neki megfelelő útvonalat.

Susec

Könnyű - közepes, rengeteg csúzdával, ugrálóhellyel rendelkező kanyoning helyszín. A kedvenc túraútvonalak közé tartozik, összetettsége, könnyű megközelítése és változtatható nehézsége miatt. Szinte az összes izgalmas rész ismételhető, ha valakinek pedig bármilyen problémája akad túra közben, rengeteg lehetőség van elhagyni a kanyont.

Tovább »

Fratarica

Nagyon izgalmas, közepesen nehéz canyoning útvonal.
Az egyik Bovec melletti kis falunál(Log pod Mangartom) indul a felvezető túra, ami kb. 30perc
A részvétel feltétele a Susec canyoning program teljesítése, persze ha valakinek van hegyi sport múltja akkor eltekintünk ettől.
Változatos csúzdák, ugrások ereszkedések és a végén kb 50m -es ereszkedés vízesésben. Valóban lélegzet elállító látvány és élmény

Tovább »